Thursday, 4 August 2011

Puasa

Sedar x sedar,,dh 4 hri puasa..1 jam lgi nk buker puasa..ya Allah,,,laparnye..sabo je lah..puasa Ni kan ibadah yg wajib kita lakukan..,jdi tahan ke x tahan ke,kene jugak tahan nk bukak nanti,,biasenye,,kalo budak kecil tu,,msti mak die suruh puasa jugak..
"mak,,laparlah mak..adik dh x sabar nk buke nie.."
"alah..,adik tunggu lah dulu,,kejap je lgi kita nak berbuka..sabar ye dik.."
Padahal 3 jam lgi nak buka puasa..
"ala mak,,adik lapar nie.."
Macam tu lah kerenah budak2 kecil,,bnyak ragamnye..tapi si ibu tetap hendak anaknye berpuasa penuh..kalau boleh nk sebulan tu puasa penuh.hmm..tpi sementara tunggu bukak puasa tu,,saya ambil kesempatan nak share sesuatu lah dalam blog ni..orang mengaji,,saya pulak update blog..ish3..x patut x patut..ok lah sampai sini saje ye..,saya nak tolong mak saya,,ok!!assalamualaikum,,bye..