Friday, 18 November 2011

qistina..

salam!!!ok kali ni saye nk cite yg saye ade adik sedare yg tersangat comel!!!name die qistina..tu sbb lah saya ltk nama url saye tu qistinacomel!!!nanti kalo ade gmbr die saya post k??!bye!
http://www.emocutez.com

best!!

assalamualaikum,,hai semua pembaca blog saya...ok,,first saya nk tnya korg sume sehat ke..?saya sihat..(mcm korg tnya jer..)ok..hari ni saya nk ckp pasal hari ni saya gi kfc....!!(i2 pon nk kepoh!)tpi saya gi kfc ngan kengkawan...!best...kitorang gi sbb sir kitorang bgi,,sebagai jamuan akhir tahun...mmm,,sedap,best,sronok,dpt erat silaturrahim,n wat eva...
                                            mmm,,sedapnyer ayam...

Thursday, 17 November 2011

UPSR!!!!!!!!!!!!!

arrgghhhgghhh!!!!!!!!!!!!!!!!!rase nk menjerit jer...saya dpt 5A!!!!!!!!!!!!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. -,-"  Ya Allah,,terima kasih ya Allah..kau dah makbulkan doa ku ya Allah..Alhamdulillah..nak tau x,,tdi kat sekolah waktu keputusan belum sampai lgi,,,

"weh fatah dpt 5A beb!!!"najwa.
"cane leh dpt 5A??results kan lom sampai agi.."saya
"die anta pkai sms.."
"aliah tolong buatkan untuk aq...!!aq nak jugak tgok result aq.!!"
"ok..aq pn nk wat nie..."aliah.

15 minit kemudian...

"sumayyah ko dpt 5A..!!"aliah
"heh??ya Allah...!!!x sgka.....aaaaaaaaaa!!!!alhamdulillah..x sgka lak..aq selama ni dpt 2A je...tup2 dpt 5A UPSR!!!"saya

betapa seronoknye saya wktu tu....,,hanya Allah saje yg tau...saya pon lari turun tgga kejar mak saya yg kini berada di kantin....tanpa membuang masa lagi,,saya pon bisik kat mak saya...,
"umi,,mayah dpt 5A!!!"
"heh??alhamdulillah..!!anak umi dapat jugak 5A ye..."
"umi kol lah buya.."saya mintak mak saya kol ayh saya yg berada d kl..
"tunggulah dulu biar kluar result yg btul dulu...."umi.
"ok!"dgn prasaan gembira yg teramat sangat!

Allahuakbar...x tau nk kate ape dah...,,saye menangis waktu salam cikgu2 yg mengajar saye selama nie...mule2 prasaan sebak tu x dtg lgi...bile ramai cikgu2 ckp tahniah dkt saya,,trus meleleh air mata saya....x leh thn lgi dah...saye cube thn perasaan tu,,tpi nk wat cane kan...,,kite x leh nk pksa hati kita...
http://www.emocutez.com
akhir kata saya ucapkan tahniah dkat semua budak yg dpt 5A...yg x dpt tu x pe.,,PMR ade lgi,,SPM ade lgi...gagal sekali x bermakna gagal selama2 nya...ok!!gud luck..
http://www.emocutez.com

Wednesday, 16 November 2011

debar!!

DEBARAN KIAN TERASA!!!hehe..assalamulaikum!hye semua pembaca blog saya..kali ni saya nak citer pasal (debar!!)..arggghhhhh!!!besok keputusan UPSR kluar!!cane nie!harap2 lah dpt 5A!arrggghhh!takut............umiii!!buya!!!mayah takut!!-,-' ok2,,balik pade citer asal..,kalau korang ade kat tmpt saya.,ape prasaan korang.?ok saya nk citer prasaan saya..

1)nervous..

konfem lah kan??sumer org nervous bile dorang ade mnduduki ujian terbesar di malaysia!korang pon camtu kan??bile hri first nk ujian 2,,korang kemain lgi bace doa mcm2 kn?pas2,,rehat...
"weh korang susah x soalan tadi??aq x dpt jwb yg 1+3+9-1 tu ar weh...ko dpt ak?"
"aq dpt!jwpn die 5!!"
"ape lh ko nie..salah lah..itu pon x dpt kira dgn btul..jwpn die 10!!"(mnjwb dgn pnuh yakin padahal salah!)

mcm tu lah antaranya dan bnyk lgi prangai yg pelik.

2)nk terkencing

majoriti budak2 cam nie ah..takut,,nak terkencing lah,,ape lah,,itu lah,,ini lah,,ntah bnde tah(padahal mengata diri sendiri sebenarnye.)baca surah-surah yg dh hfl tu bnyk kli...!bace surah al-insyirah biar lpg siket dada tu.haish!!

3)macam-macam lgi...hehe(x tau sebenarnye)

k lah,,sampai sini saje eh?bye,,assalamualaikum..!jumpa lgi!!
http://www.emocutez.com

Sunday, 6 November 2011

s.h.r.a.a

assalamualaikum..!hai,,dah lame tak bloging kan??sorilah sebab tak de idea..hehe..anyway,,skang ni kan bulan zulhijjah..ataupun,,org kenal bulan nie sbagai bulan haji..so,,saye nak ucap selamat hari raya aidil adha!!!saya mintak maaf atas segale salah n silap saye kat korang sume..hehe..ok lah bye..!!
http://www.emocutez.com